La importància de la nostra relació amb els altres

Els somnis d'amor

Somiar en estar amb una altra persona, amb compartir la vida amb ella, és del tot lícit.

No només això, és el més natural. Per a què anàvem a estar en aquest món si no és per compartir la nostra experiència?

Els somnis d'amor no només són els més naturals, també són els més accessibles ...

Com vam explicar en l'apartat "el que la ciència demostra", els somnis no pertanyen al món físic i mesurable, com tampoc pertany a aquest àmbit l'amor. Això vol dir que els somnis d'amor són perfectament assolibles dins d'aquest espai sense límits que els envolta, de fet, l'amor, en aquest àmbit, és una base estructural de l'Univers.

Per què llavors alguns d'aquests somnis no es compleixen?

Els detalls de la resposta a aquesta pregunta estan explicats àmpliament en "El Camí dels Somnis", però si podem afegir que la clau perquè aquests somnis es compleixin radica que aquestes relacions s'han de basar en l'amor.

Sense ànim de desenvolupar aquest tema, les relacions humanes es basen en diferents tipus de condicionants i forces d'atracció, l'amor només és una d'elles. El problema és que moltes de les relacions que tenim no es construeixen inicialment en l'amor pel fet que els condicionants externs són massa intensos per adonar-nos-, de fet, una de les relacions més genuïna és la relació entre mares i fills i filles, ja que s'inicia en una base pura d'amor.

El que passa és que en moltes ocasions es confonen les forces d'atracció i la combinació entre elles amb l'amor.

SARTRE

"Aquell que vol ser estimat, ha de voler la llibertat de l'altre, perquè d'ella emergeix l'amor, si el sotmeto, es torna objecte, i d'un objecte no puc rebre amor."

Jean Paul Sartre

És possible estar amb qui nosaltres volem, és possible compartir i estimar a algú, ell o ella està vibrant amb nosaltres, només hem de esquivar els obstacles per aconseguir-li.

Bases de la relaciones humanas

Les relacions humanes es basen d'una banda en algun tipus de força d'atracció entre els uns i els altres i només som conscients d'una part d'aquestes forces. Aquestes forces són: la seguretat (por), la supervivència, l'atracció física i l'amor (moltes vegades es confonen la seguretat i l'atracció física amb l'amor, el que provoca desajustos molt grans en les relacions amb el pas el temps, ja que, en general, la consciència evoluciona amb el temps, més conscients som, més depenen les nostres relacions de l'amor).

A més d'aquestes forces, que són predeterminades, també hi ha la decisió, és a dir, el que fem per voluntat pròpia, el compromís.

Aquestes són les bases generals de la majoria de les relacions, tot i que l'amor sol formar part en un tant per cent que va evolucionant amb el temps.

Els somnis d'amor són possibles, sempre que siguin d'amor, és a dir, incondicionals i en el sentit de l'altra persona.

Els somnis que es construeixen sobre bases de seguretat, supervivència, atracció física o compromís, tenen un component de control i / o possessió respecte a una altra persona, esperem alguna cosa d'algú ... això no aquesta malament, només que no és amor, i els somnis es basen en la llibertat, amb la qual cosa no són possible en aquests casos.

Controlar o posseir a algú no és un somni d'amor perquè viola el principi de llibertat, per tant aquesta persona mai no ens estimarà.

Estimar, compartir amb una persona, és un gran somni.

Compartir

Pots necessitar temps, pots necessitar diners... això s'aconsegueix, treballant o venent una part de tu mateixa, pots vendre el teu temps per aconseguir diners per tenir més temps per gastar els diners que no tens, triant entre temps i diners... ofegada, sense alè... corrent per a més, per sobreviure, per no morir, morint dia a dia, a poc a poc i sense remei. Pots inventar el que vulguis per justificar la teva supervivència, pots donar-te les excuses que vulguis per donar resposta a les teves pors...

Però no t'oblidis que hi ha alguna cosa que res ni ningú pot llevar, aquests són els teus somnis... i com els somnis no depenen del temps et poden tornar la vida en una fracció de segon, al metro, a l'ascensor, al llit abans de dormir, esgotada pel dia que has tingut.

I tampoc t'oblidis, compartir els teus somnis és l'únic que tens de debò, la resta pot desaparèixer en un instant, sense que tu puguis fer-hi res.

I per compartir només necessites veure a aquella persona especial per a tu, amb la qual puguis estar, parlar i somiar... més enllà del temps...

Compartir els teus somnis amb aquesta persona, amb aquesta presència, és l'única cosa que tens, l'única cosa que realment és teu, fora del temps, més enllà de diners.

No ho perdis...

I si aquesta persona està en la teva vida, cuida-la molt, perquè això si és estrany, això si té valor, i ni tot el temps de món pot substituir a una persona, ni tots els diners del món pot donar-te la felicitat de compartir un breu instant amb un altre ésser.

I a l'hora de construir la teva realitat recorda això, mira el que el temps i els diners et treu i el que l'amor et dóna, així que té cura teves prioritats, perquè algunes et maten i altres et donen la vida.

I sobretot, no t'oblidis que no has de demanar permís a ningú per ser qui ets, per fer el que tu vols, si és així ... no somiïs, perquè en la teva llibertat es fonamenten els teus somnis, i en cas de dubte recorda a Teresa de Jesús que va dir allò de "val més demanar perdó que demanar permís"...